Cambridge Schools Association in Bulgaria

                                                                                       http://schools.pons.bg/

 

                KANGAROO   GLOBAL  LINGUISTICS   2022

 

Отново е време за състезание. Тази година 33 участници от нашата гимназия ще се включат в надпревара със своите връстници от цялата страна в международното състезание Cangaroo Global Linguistics 2022. Успех на всички участници!

 

 

                KANGAROO   GLOBAL  LINGUISTICS   2021

 

Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

 

 

Изключителни резултати от първи кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistic. Поздравления за Пламена Москова от 8а клас с 95 точки от 100 възможни, което я нарежда на трето място в страната в нейното ниво, зедно с няколко участници от други градове. За национален кръг се класират също Маркъс Томиъм от 9в, Борислав Владимиров от 8г и Камен Попстефанов от 9а. На крачка остават София Ламбова, Андриана Рускова, Виктория Дойкова с резултат 92,5 точки. Поздравления за Надежда Михалева, Даная Пенкова, Радостин Красимиров и Ивет Маринова за постижението им от 90 точки. Успехът е резултат от усилията на учениците и учителите по английски от ПГТ "Д-р Васил Берон" - УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ!

 

списък с участници

 

 

 

 

                KANGAROO   GLOBAL  LINGUISTICS   2020

 

Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

 

 

Участвай и покажи какво знаеш! Състезавай се с най-добрите в света!

 

8 фeвруари 2020 г. 10:00ч. - вътрешноучилищен кръг на националното състезание по английски език KGL.

 

                 7 март 2020 г. 11:00ч. – национален кръг на националното състезание по английски език KGL. Домакин СУ „Христо Ботев“ гр. Враца.
списък с участници

 

 

 

 

                KANGAROO   GLOBAL  LINGUISTICS   2018

 

                                                 Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

 

                                         Кръг 1 (вътрешноучилищен) – 10 март 2018 г. 10:00ч.
                                                         Участвай и покажи какво знаеш! Състезавай се с най-добрите в света!

 

   списък с участници

 

Изключително успешна 2017 година!

 

На най-високия форум на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България - Денят на Кеймбридж - Деян Христов от 10 В клас получи високата награда за успешно представяне на три последователни национални състезания по английски език и поздравленията на  г-н Пол Збили, Мениджър ”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас. Огромна чест за преподавателите по английски език Л. Диманова, П. Петрова, Т. Манчев и Цв. Банкова бе възможността да присъстват на събитието, както и да изслушат лекциите на Хърбърт Пухта - най-титулования съвременен автор на учебници по английски език и лектор от световна величина. Г-жа Флорина Борисова, преподавател по български език и литература, прие поздравления от г-н Пламен Кущиев, регионален мениджър на издателство KLETT,  за престижното второ място на националното художествено-музикално състезание на Асоцияцията за видеклипа с кавър на песента "Ain't no Sunshine", изпълнена от Радослав Кирилов от 8 В клас . На форума специално бе поканена  г-жа Евгения Тонкова, преподавател по немски език. Горди сме с членството на нашата гимназия в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 

22.04.2017, хотел Маринела, София

 

 

 

 

 

                                            За поредна година националното състезание по английски език се радва на изключителна популярност в нашата гимназия - 73 ученика от всички класове решаваха сложните тестове в нивата А1, А2, В1, В2, и С1, според европейската езикова рамка по време на първия кръг, проведен на 02.02.2017г. Първите двама по резултат от всяко ниво ще участват в националния кръг на 18.03.2017г. в град Хасково. Благодарим на всички участници за ентусиазма и познанията по английски език.

 

 

                                                                   Рекорден брой участници в училищния кръг на състзанието по английски език!

             Училищният кръг на състезанието по английски език на Асоцицацията на Кеймбридж училищата събра тази година рекордния брой от 100 участници. Десет от тях след оспорвана борба, включително на допълнителния кръг, стигнаха до националния кръг на състезанието в Благоевград, където мериха сили с други 700 участници от цялата страна. Сертификатите на Кеймбридж асоциацията са добър стимул за бъдеща работа. Честито!

                                         

                               

                               

 

                     Специално за учениците от ПГТ „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново!

 

                                                    Национално състезание по английски език за ученици от училищата
                                                                           членове на Асоциацията на Кеймбридж  училищата в България 2016


Училищният кръг ще се състои на 18.02.2016 година. За поредна година състезанието се радва на голяма популярност. Благодарим на всички ученици, заявили желание да демонстрират уменията си по английски език. Желаем успех!   списък с участници
Тази година за първи път наши ученици ще се включат и в художествено-музикалното състезание на Асоциацията. Йорданка Петрова от 8 в клас е нашата музикална звезда. Разчитаме на гласовете на всички ученици и приятели при Интернет гласуването за "Изпълнител на публиката", за чието начало ще ви информираме по-късно. Очаквайте публикуването на видеоклипа.     списък с участници

 

Общото събрание на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“ бе проведено на 2-ри – 3-ти декември 2015г. в СОУ „Васил Левски“, гр. Троян. Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, заедно с другите отличени училища, получи дарение от учебна и помощна литература от издателство KLETT на стойност 1000 лева. Ние се гордеем с нашето членство в Асоциацията и благодарим на всички ученици, които през годините участваха в състезанията и инициативите. Благодарим и на колегите, които не скъпиха време и усилия.   Свидетелство за дарение      

 

"Камелия Вескова Йорданова от ХII-A клас е поредният носител на Кеймбридж сертификат за владеене на английски език ниво В2 от ПТГ "Д-р Васил Берон". Това ниво означава, че може свободно да разбира и да участва в разговор на широк кръг от теми, както и да изразява мнения и чувства ясно и прецизно; строго да разграничава разговорен от книжовен език; може да изпълнява различни по стил и вид писмени задачи като: писма, есета, съчинения и доклади. Този сертификат се признава от огромен брой университети и работодатели в България и по света. Честито, Камелия! "

                                                               

Наша гордост са учениците Ралица Чолакова, Станислава Бонева и Десислав Начев, които покриха изискванията на изпитите на Кеймбридж за ниво В2 и получиха First Certificate in English /Първи сертификат на Кеймбридж/. Честито!

                                            

На 4 и 5.12.2014г. се проведе Общо събрaние нa Aсоциaциятa нa Кеймбридж училищaтa в България. ПГ по туризъм " Д-р Вaсил Берон", представлявана на събитието от г-жа Диманова - преподавател по английски език, получи сертификaт зa aктивно учaстие в дейносттa нa Aсоциaциятa.

                                            

 

На 14.11.2014г. в гр. Охрид, Македония се проведе II Международен Клет симпозиум за директори, в който взеха участие 120 директори и учители от България, между които и Божия Михайлова – Помощник директор на ПГТ „Д-р Басил Берон“, гр. Велико Търново.

Събитието бе организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България (Cambridge Schools Association in Bulgaria), в която членуват над 88 елитни училища в България. Темата на симпозиума бе ИСТИНСКОТО ДИГИТАЛНО УЧИЛИЩЕ – Примери за печеливши дигитални учебни материали като неговата цел бе да представи най-добрите практики в използването на дигитални учебни материали и да демонстрира ползите от успешното им прилагане в училищна среда. Избрани продукти, отличили се като широко използвани в Англия, Дания, Белгия, Холандия и Словения, помогнаха на директорите да се запознаят със съвременния образователен модел на дигиталното училище на 21-ви век.

                                 

 

 

Happy 50-th anniversary to Vocational High School of Tourism D-r Vassil Beron! Now this school had become a grandpa. A wise grandpa, that gives knowledge to his grandchildren. May He become even older and wiser and give knowledge to his students. Congratulations from 11-A.

 Zornitsa, Nataliya, Martina, Tsvetelina, Irena

Есть что-то величественное в том, чтобы создать школу, ввести в нее свои мечты, вдоннуть в нее уникальный дух и все это превратить в традиции и передать все это с любовью поколениям, беречь, развивать и продолжать дела.Наша школа имени доктора Васила Берона более 50 лет объединяет тысячи людей – учителей, учеников, служащих, родителей. 50 лет каждую осень она собирает всех и ее коридоры наполняются смехом и веселием. Все, кто учился в нашей школе навсегда остаются частью ее истории.

С праздником ШКОЛА! С юбилеем!

Ангелина Добрева, Х-Д

Happy 50th Anniversary to Vocational High School of  Tourism “Dr. Vasil Beron”, Veliko Turnovo

Veliko Turnovo is our city!

Dr. Vasil Beron is our school!

If you aren’t here you must be a fool.

In our school respect is a rule.

We are part of Cambridge

We are the best in English language.

 

We, the students of 8th v class want to congratulate our teachers:

Dear teachers, dear Mrs Dancheva- Happy anniversary to our favorite school!

We wish you happiness and a lot of professional success and more reasons

to be proud of your students!

 

We help everyone who needs support,

We play football and basketball

because we are the best in sports.

Veliko Turnovo is our city!

Dr Vasil Beron is our school!

Everything here is super cool!

 

Happy Anniversary! We are proud that we study here!

ПРОТОКОЛ

с резултатите от участие във вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски
на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

                

                                         

          

 

 

 

Ученици, които ще се явяват на вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език
на 21 февруари 2014г.

Национално състезание по английски език за ученици от училищата членове на Асоциацията на Кеймбридж  училищата в България

Р Е Г Л А М Е Н Т

Ниво Elementary (A1)

ТРИ ИМЕНА НА УЧЕНИКА

КЛАС

МИРЕЛА АНАТОЛИЕВА САВОВА

ВЛАДИСЛАВ БОЯНОВ БОРИСОВ

КРИСТИЯНА БИСЕРОВА НИКОЛОВА

СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ ТОДОРОВ

МАРТИНА АТАНАСОВА ПАСТОРКА

АЛЕКСАНДЪР СТЕФАНОВ ЯНКОВ

КРИСТИЯН ЛЮБОМИРОВ ЛАМБЕВ

ПЕТЪР ПЕТРОВ ПЕТРОВ

ПАВЛИНА РУМЕНОВА РУСЕВА

ЛОРИНА СТОЯНОВА ДРАГАНОВА

ФИЛИС ЕРГИНОВА МЕХМЕДОВА

МАРИЯ РАДОСЛАВОВА ГЕОРГИЕВА

АЛЕКСАНДРА НИКОЛАЕВА ИРИНЧЕВА

АЛЕКСАНДРА КРАСИМИРОВА ДИМИТРОВА

АТАНАС ГЕОРГИЕВ АЛЕКСИЕВ

БОРИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ПАУНОВА

ДЕСИСЛАВА ИВАЙЛОВА ВЪРБАНОВА

ИРЕНА РУМЕНОВА ПЕТРОВА

ЙОАНА ДАНИЕЛОВА ЙОРДАНОВА

КАЛИН ПЛАМЕНОВ ЯКИМОВ

МАРИЯ ДРАГОМИРОВА ДЕНЕВА

СТЕФАН ВАЛЕНТИНОВ КОЛЕВ

СУАТ НЕДЖМИЕВ САРМАХМУДОВ

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

 

Ниво Pre-intermediate (A2)

ТРИ ИМЕНА НА УЧЕНИКА

КЛАС

ПЕТКО ИЛИЯНОВ НЕДЕЛЧЕВ

МИЛЕНА ТОШКОВА ТОДОРОВА

ГЛОРИЯ НЕДЯЛКОВА ГЕОРГИЕВА

ВЛАДИМИР ЗДРАВКОВ ВАСИЛЕВ

КРИСТИАН ДАНИЕЛОВ ДИМИТРОВ

КАЛОЯН НИКОЛАЕВ НИКОЛОВ

ДИАНА ЦВЕТАНОВА БАЖДАРОВА

НАТАЛИЯ МИРОСЛАВОВА ГЕОРГИЕВА

ЦВЕТЕЛИНА БЛАЖЕВА ПЕТРОВА

ГАБРИЕЛ ИВАНОВ КОЛЕВ

ГЕРГАНА КРАСИМИРОВА КОСЕВА

9

9

9

9

9

9

9

10

10

10

10

 

Ниво Intermediate (B1)

ТРИ ИМЕНА НА УЧЕНИКА

КЛАС

НИЯ ГЕОРГИЕВА РУСЕВА

СОНЯ АНТОНОВА МАРИНОВА

НИКОЛЕТА АНТОНОВА МАРИНОВА

КРИСТИЪН ВАЛЕРИЕВ ЦВЕТАНОВ

ДЕТЕЛИН СЪБЕВ ИВАНОВ

ВЕЛИСЛАВ СВИЛЕНОВ ВЕЛИЧКОВ

ДАНИЕЛ ЙОРДАНОВ МИДОВ

ДЕСИСЛАВ САШЕВ НАЧЕВ

ЗОРНИЦА ЕМИЛОВА ГЕОРГИЕВА

КАМЕЛИЯ ВЕСКОВА ЙОРДАНОВА

МАРТИНА ДИМИТРОВА БОНЕВА

 

9

9

9

10

10

10

10

10

10

10

10

 

 

Ниво Upper-intermediate (B2)

ТРИ ИМЕНА НА УЧЕНИКА

КЛАС

МАРГАРИТА КИРИЛОВА КОЕДЖИКОВА

ЙОРДАНКА КРАСИМИРОВА ПЕТРОВА

СТЕФАН ПЛАМЕНОВ ПЕТРОВ

ОГНЯН ПЕТРОВ ПЕНКЬОВСКИ

ЦВЕТОМИЛ САВОВ ПЕТРОВ

СТАНИСЛАВА  ИЛИЕВА БОНЕВА

РУСЛАН ПЛАМЕНОВ ПЕНЧЕВ

МАРТИН ЦВЕТАНОВ ДИМИТРОВ

ХРИСТИЯН РОСЕНОВ ХРИСТОВ

ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА ГЕОРГИЕВА

СВИЛЕНА ТОНИЕВА ДЕНЕВА

9

9

9

11

11

11

11

11

11

11

11

 

Ниво Advanced (C1)

ТРИ ИМЕНА НА УЧЕНИКА

КЛАС

ДОМИНИК ТЕРЪНС КИЛБЕЙН

СЛАВИ СТЕФАНОВ СЛАВЕВ

РАЛИЦА ЙОСИФОВА ЧОЛАКОВА

ТЕОДОР ТРИФОНОВ СПАСОВ

СТЕФАНИ ИВАНОВА СВИРЧЕВА

СВЕТЛОМИР КИРИЛОВ СТОЯНОВ

ИВЕЛИНА ГАЛИНОВА ЖЕКОВА

КАМЕЛИЯ ЙОРДАНОВА МИДОВА

ДЕСИСЛАВА ДИМИТРОВА КОЛЕВА

ВИКТОРИЯ ВАЛЕНТИНОВА АНГЕЛОВА

8

11

12

12

12

12

12

12

12

12