Осмокласниците – БлатоТворители

By admin

декември 20, 2021

      Учениците от VIIIб клас, специалност „Кетърнит“ с класен ръководител Аделина Александрова организираха благотворителния коледен базар в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Те изработиха книгоразделители, продадоха ги на своите учители и съученици. Със събраните средства, бъдещите професионалисти в ресторантьорството и туризма, закупиха коледна украса за децата от Центъра за настаняване /ЦНСТ/ от семеен тип в ж.к. „Бузлуджа“ във Велико Търново. Благотворителният базар бе проведен в навечерието на Никулден – професионалният празник на банкери и търговци.

       Точно преди празника, но по стар стил – 19 декември, те посетиха децата от ЦНСТ в квартал „Бузлуджа“. Заедно с тях украсиха елхата с играчките, запалиха лампичките и поставиха Дядо Коледа до елхата, за да усмихва всички хора, минаващи покрай него. Всяко дете подари книжка от личната си библиотека. Различни и много лични бяха посланията, написани в книгите. Осмокласниците знаят, че знанието е свобода, а свободата е богатство.

       Празник на приятелството бе този ден за всички деца – и домакини, и гости, завършил с меденки и топло мляко с какао, с танци и игри. Вече е направен план за следващите срещи – за празници и в делници, за да се усмихват отново заедно.

      „Не е важно къде си, а кой си и къде можеш да стигнеш“ – някой прочел в Интернет, но не запомнил автора; споделил със съучениците си; обсъждали идеи; избрали точно тази; организирали се и вече имат спомен за първата си благотворителност.

      Учениците от VIIIб клас вярват в доброто и са убедени, че благоДаря е най-хубавата дума, защото с нея даряваш благо, добро и усмивка.