Училището е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Cambridge Schools Association in Bulgaria

Асоциацията е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България ООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език

Cangaroo Global Linguistics  2024

На 12.02.2024 се проведе първият кръг на международното състезание по английски език KGL. 37 ученици от гимназията се състезаваха в4 различни нива за владеене на английски език според Европейската езикова рамка.

Месут Муса Муртаза-8г клас, Калоян Стефанов Цанев- 8б клас, Лорена Пенкова Пенева-8а клас, Румен Руменов Игнатов-9 клас, София Иванова Ламбова-11а клас са учениците, спечелили надпреварата в съответните нива от състезанието по английски език KGL и класирали се за национален кръг. Националният кръг в град Кърджали ще се проведе на 16.03.2024г. Успех!

 

Cangaroo Global Linguistics  2023

11.03.2023 е денят на националния кръг от състезанието по английски език KGL, който ще се проведе в град Казанлък. Желаем успех на нашите състезатели: Божидар Петров, Даная Кушева, Дария Георгиева, Йоана Минева, Мартин Миланов, Надежда Михалева и Никола Игнатов. Благодарим на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за възможността нашите ученици да мерят сили с връстниците си от целия свят!

Поздравяваме учениците, които приеха предизвикателството да премерят сили с ученици от целия свят в състезанието по английски език Cangaroo Global Linguistic. Първият кръг ще се проведе на 11.02.2023 г. от 10:00 часа. Успех на всички участници!

Cangaroo Global Linguistics  2022

Отново е време за състезание. Тази година 33 участници от нашата гимназия ще се включат в надпревара със своите връстници от цялата страна в международното състезание Cangaroo Global Linguistics 2022. Успех на всички участници!

Cangaroo Global Linguistics  2021

Състезание на английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Изключителни резултати от първи кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistic.

Поздравления за Пламена Москова от 8а клас с 95 точки от 100 възможни, което я нарежда на трето място в страната в нейното ниво, зедно с няколко участници от други градове. За национален кръг се класират също Маркъс Томиъм от 9в, Борислав Владимиров от 8г и Камен Попстефанов от 9а. На крачка остават София Ламбова, Андриана Рускова, Виктория Дойкова с резултат 92,5 точки. Поздравления за Надежда Михалева, Даная Пенкова, Радостин Красимиров и Ивет Маринова за постижението им от 90 точки. Успехът е резултат от усилията на учениците и учителите по английски от ПГТ „Д-р Васил Берон“ – УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ!

Cangaroo Global Linguistics  2018

Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България Кръг 1 (вътрешноучилищен) – 10 март 2018 г. 10:00ч. Участвай и покажи какво знаеш! Състезавай се с най-добрите в света!

Изключително успешна 2017

На най-високия форум на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Денят на Кеймбридж – Деян Христов от 10 В клас получи високата награда за успешно представяне на три последователни национални състезания по английски език и поздравленията на  г-н Пол Збили, Мениджър ”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас. Огромна чест за преподавателите по английски език Л. Диманова, П. Петрова, Т. Манчев и Цв. Банкова бе възможността да присъстват на събитието, както и да изслушат лекциите на Хърбърт Пухта – най-титулования съвременен автор на учебници по английски език и лектор от световна величина. Г-жа Флорина Борисова, преподавател по български език и литература, прие поздравления от г-н Пламен Кущиев, регионален мениджър на издателство KLETT,  за престижното второ място на националното художествено-музикално състезание на Асоцияцията за видеклипа с кавър на песента „Ain’t no Sunshine“, изпълнена от Радослав Кирилов от 8 В клас . На форума специално бе поканена  г-жа Евгения Тонкова, преподавател по немски език. Горди сме с членството на нашата гимназия в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

22.04.2017, хотел Маринела, София

 

Постижения в Цифри

Ученици

Награди

Години участие