Училището е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Cambridge Schools Association in Bulgaria

Асоциацията е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България ООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език

Cangaroo Global Linguistics  2023

11.03.2023 е денят на националния кръг от състезанието по английски език KGL, който ще се проведе в град Казанлък. Желаем успех на нашите състезатели: Божидар Петров, Даная Кушева, Дария Георгиева, Йоана Минева, Мартин Миланов, Надежда Михалева и Никола Игнатов. Благодарим на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за възможността нашите ученици да мерят сили с връстниците си от целия свят!

Поздравяваме учениците, които приеха предизвикателството да премерят сили с ученици от целия свят в състезанието по английски език Cangaroo Global Linguistic. Първият кръг ще се проведе на 11.02.2023 г. от 10:00 часа. Успех на всички участници!

Cangaroo Global Linguistics  2022

Отново е време за състезание. Тази година 33 участници от нашата гимназия ще се включат в надпревара със своите връстници от цялата страна в международното състезание Cangaroo Global Linguistics 2022. Успех на всички участници!

Cangaroo Global Linguistics  2021

Състезание на английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Изключителни резултати от първи кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistic.

Поздравления за Пламена Москова от 8а клас с 95 точки от 100 възможни, което я нарежда на трето място в страната в нейното ниво, зедно с няколко участници от други градове. За национален кръг се класират също Маркъс Томиъм от 9в, Борислав Владимиров от 8г и Камен Попстефанов от 9а. На крачка остават София Ламбова, Андриана Рускова, Виктория Дойкова с резултат 92,5 точки. Поздравления за Надежда Михалева, Даная Пенкова, Радостин Красимиров и Ивет Маринова за постижението им от 90 точки. Успехът е резултат от усилията на учениците и учителите по английски от ПГТ „Д-р Васил Берон“ – УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ!

Cangaroo Global Linguistics  2018

Състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България Кръг 1 (вътрешноучилищен) – 10 март 2018 г. 10:00ч. Участвай и покажи какво знаеш! Състезавай се с най-добрите в света!

Изключително успешна 2017

На най-високия форум на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Денят на Кеймбридж – Деян Христов от 10 В клас получи високата награда за успешно представяне на три последователни национални състезания по английски език и поздравленията на  г-н Пол Збили, Мениджър ”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас. Огромна чест за преподавателите по английски език Л. Диманова, П. Петрова, Т. Манчев и Цв. Банкова бе възможността да присъстват на събитието, както и да изслушат лекциите на Хърбърт Пухта – най-титулования съвременен автор на учебници по английски език и лектор от световна величина. Г-жа Флорина Борисова, преподавател по български език и литература, прие поздравления от г-н Пламен Кущиев, регионален мениджър на издателство KLETT,  за престижното второ място на националното художествено-музикално състезание на Асоцияцията за видеклипа с кавър на песента „Ain’t no Sunshine“, изпълнена от Радослав Кирилов от 8 В клас . На форума специално бе поканена  г-жа Евгения Тонкова, преподавател по немски език. Горди сме с членството на нашата гимназия в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

22.04.2017, хотел Маринела, София

 

Постижения в Цифри

Ученици

Награди

Години участие