Меден ден в Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“

By Анелия Стайкова

февруари 16, 2023

          Ученическият съвет на училището обяви 16 февруари за меден ден за реализиране на дейностите по проект „Град“ за дивите пчели“, който премина успешно първия етап на Националния конкурс за най-добра инициатива на Ученическия съвет „УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ – ШКОЛА ЗА ДОБРИ ДЕЛА“ в конкурсната област „Здравословен и/или екосъобразен начин на живот“. Основната цел на проекта е изграждането на „град“ за дивите пчели чрез поставяне на „хотели“ за пчели. 

               Две от дейностите  приключиха в този ден. Обявяване на резултатите от конкурса за рисунка на тема „Медоносната пчела“ за ученици от I,   II, III и IV клас и кулинарната арт работилница „Меден ден“ за ученици от IV, V и VI клас. Интересен факт е, че ментори в кулинарната арт работилница бяха учениците професия „Ресторантьор“ от XIб клас, специалност „Кетъринг“  и XIг клас, специалност „Производство и обслужване на ЗХР“. Те помагаха на учениците от шест отбора, приготвящи здравословни десерти с мед.

               Жури в състав д-р Моминска от РЗИ, Татяна Данчева, директор на училището и Тодор Николов, председател на ученическия съвет определиха победители в различни категории на кулинарната арт работилница. Рисунките бяха оценени от учениците от Ха клас,  специалност „Рекламна графика“.

               Най-ценният подарък, който получи всяко училище е „хотел“ за диви пчели. Ученическият съвет на училището ще избере мястото, на което да го постави, съобразявайки се с изискването за предпазване на преминаващи хора от ужилвания.