ОТНОВО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

By Анелия Стайкова

май 22, 2023

               Учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“  от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ днес бяха отново в детската градина. Този път, те бяха на гости при децата от IV група „Слънчо” на детска градина „Иванка Ботева“ от  града. Поводът е предстоящият празник 24 май – на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност или както децата си го знаят – празник на буквите. Пиеса за историята на буквите представиха бъдещите професионалисти в туризма. В ролите на Светите братя влязоха Петър Бакърджиев и Никола Буюклиев, а Никол Славчева, в ролята на Пипи, помагаше на децата да разберат „трудните“ работи. В работилницата за изработка на букви всяко дете изработи своята буква от боб, макарони или пластилин. В ролята на добрите помощници, почти вълшебници, бяха Ерика, Мартин, Никола Стоянов, Ивета, Божидар, Борислав, Нелин и Велизар. Специалните шапки и грамотите бяха изработени в часовете по учебна практика „Туристическа анимация“.

            Владимира Тончева, учител по професионална подготовка и Бела Димитрова, педагогически съветник, са учителите мотивирали и подготвили учениците за гостуването в детската градина. По повод Деня на Европа, същият екип от учители и ученици, посети почти всички детски градини в града. Децата получиха хартиени пъзели на знамената на съседните държави-членки на ЕС. Имат и задачка, да тренират, за да се представят добре на състезанието, което ще им организират каките и батковците догодина.

            Усмивките на всички бяха гарантирани от Стелиян Маджаров, учител по професионална подготовка, който в този ден осигуряваше техническата поддръжка и музикалния фон.

            И тримата учители са от скоро в Гимназията по туризъм. Те са младата смяна, умело напътствана от Снежана Стефанова, доайенът в направление „Туризъм“. Под ръководството на Владимира Тончева, Мирела Петрова зае първо място в НС по професии в туризма в категория „Най-добър млад хотелиер“. Габриела Йорданова грабна индивидуална награда на същото състезание, но в категория „Най-добър млад аниматор“, подготвена от Стелиян Маджаров и Снежана Стефанова.