„Журналисти в училище” в гимназията по туризъм

By Анелия Стайкова

юни 15, 2023

              За поредна година ученици от Професионалната гимназия по туризъм  „Д-р Васил Берн” – Велико Търново са участници в инициативата  „Журналисти в училище” при Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която връчва годишната награда за качествена журналистика  – „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Сред отличените в конкурса в категория „Млад журналист“ е и Николаос Цитиридис, водещ на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по Би Ти Ви.

            Като призьор на наградите, именно Николаос бе журналистът, с когото  бероновци от IX, X и XI  клас  се срещнаха виртуално. В нетрадиционния учебен час те изслушаха истории от професионалния му път, получиха ценни съвети относно медийната грамотност, забавляваха се и имаха възможност да провокират  и впечатлят младия водещ с редица въпроси от различно естество.  Това не е първата среща на Николаос  Цитиридис с възпитаници на гимназията по туризъм, а той обеща, че предстоят още такива.

            За поредна година, кандидатурата на училището е подадена от инж. Славка Проданова, заместник-директор по учебно-производствената дейност.

Учителите ръководители на учениците, взели участие в инициативата, са Цветомира Гонкова и Ивона Илиева.