Ученици от Гимназията по туризъм представиха традициите и обичаите за Еньовден в ДГ „Иванка Ботева“

By Анелия Стайкова

юни 22, 2023

               Учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ на 20 юни бяха отново на гости в детска градина „Иванка Ботева“ в  града. Поводът е предстоящият на 24 юни празник – Еньовден.   Никола Стоянов и Борислав Ангелов влезнаха в ролята на Мечо и болния  Зайко и разказаха на децата какви лечебни свойства има липата и за какви болести помага. Мъжката част на класа – Мартин, Велизар, Петър, Никола Буюклиев и Божидар представиха традициите и обичаите за Еньовден, различните билки и тяхното приложение. Ерика, Никол, Ивет, Дария и Нелин, бяха усмихнатите феи, с които децата направиха Еньовски венец. А самите билки бяха подсигурени от най-малките в Гимназията по туризъм – от VIIIг клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“ и „Организация на туризма и свободното време“.

             Най-активни бяха големите деца от група „Слънчо“. С помощта на каките и батковците те изработиха  „Книга за билките“, а всяко дете сътвори картина с различни природни материали. Като награда за старанието, малчуганите получиха торбички с билки и мед, събиран от работливите пчелички.

            Владимира Тончева, учител по професионална подготовка в направление „Туризъм“ и Бела Димитрова, педагогически съветник, са учителите, които са пореден път мотивираха и подготвиха учениците за гостуването в детската градина.