Ученици от Гимназията по туризъм посетиха ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024

By Анелия Стайкова

март 15, 2024

      Учениците от XIа клас,  специалности „Администратор в хотелиерството“ и „Рекламна графика“ и XIг клас, специалности „Организация на туризма и свободното време“, „Екскурзоводско обслужване“, присъстваха на откриването на туристическото изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024.  Това е юбилейното 40-то издание на форума, организирано от Интер Експо Център, София и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а Република Мадагаскар е държава-партньор.

       Бъдещите професионалисти в туризма, заедно със своите учители Цветелина Дянкова, Владимира Тончева, Снежана Стефанова и Невена Ляскова наблюдаваха щандовете на над 200 фирми от Европа, Азия и Африка. Интересни и полезна информация учениците получиха на различните щандове от България, Мадагаскар, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай.

        Посещението даде възможност на учениците да наблюдават срещите между  представители на различните сегменти в туризма – национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес.

     Училището е получило предложения за бъдеща съвместна дейност от хотелиери и туроператори от Пампорово, Банско, Слънчев бряг и др.