Екскурзоводи от различни поколения се срещнаха в Гимназията по туризъм

By Анелия Стайкова

март 22, 2024

            Ден преди празника на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, 21 март, се проведе „работна среща“ между бъдещи екскурзоводи.

            В нея участваха учениците от клуба по интереси „Млад екскурзовод“ с ръководител Ивелина Дачева от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и учениците на Снежана Стефанова и Невена Ляскова от специалност „Екскурзоводско обслужване“ на Гимназията по туризъм.

            Абитуриентите от гимназията разкриха на своите бъдещи колеги професионални тайни, които са усвоили с много учене – как се прави интересна и атрактивна беседа; от какво зависи успешната работа на екскурзовода; кое е най-интересното в часовете по екскурзоводско обслужване и туристическа анимация.

            Срещата с Търновски царици изненада младата смяна екскурзоводи от основното училище. Имаха възможност да сложат короните и облекат царските одежди на Търновски владетели.

            „Работната среща“ приключи  с планове за нови срещи.

Домакините подариха на гостите диск „Екскурзоводите на ПГТ разказват…..“  с филмите за Уста Колю Фичето и Леон Филипов. Специален подарък, книгоразделител, изработен от учениците от XIа клас, специалност „Рекламна графика“ с учител Цветелина Дянкова, получи всеки участник от клуба по интереси „Млад екскурзовод“.