ИНСТИТУТЪТ ПО КУЛИНАРНИ ИЗСКУСТВА  ГОСТУВА НА ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ

By Анелия Стайкова

април 15, 2024

    Институтът по кулинарни изкуства  към Варненския университет по мениджмънт /ВУМ/ гостува на учениците от Гимназията по туризъм във Велико Търново.  На кулинарните демонстрации присъстваха ученици от направление „Ресторантьорство“.

    Шеф Калоян Колев, шеф инструктор в Институт по кулинарни изкуства, показа работа и техники с течен азот и сифон (сладолед, замразена сферификация, замразена еспума. Шеф Колев е член на журиращите в категория „Най-млад готвач“ от Националното състезание по професии, организирано от МОН с партньорството на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство.

      Преслава Дякова, студентка първа година във ВУМ презентира „Ньоки с песто дженовезе“ и печени чери домати. Преслава завършва ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ през 2023г., носител е на приза „Бероновец“ и се класира на второ място на Националното състезание “Най-добър млад сервитьор“ през 2023г.

     Сияна Смолецова, директор „Маркетинг и прием“ във ВУМ представи възможностите за обучение и реализация, които предлага учебното заведения.