Божидара Христова със специална награда от Национален конкурс

By Анелия Стайкова

октомври 27, 2023

     Повече от десетилетие конкурсът се организира от: Асоциацията за приятелство „България – Куба“, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Съюза на българските писатели, Съюза на българските  журналисти, БАС и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба у нас. Инициатор и председател на Организационния комитет на конкурса е Станка Шопова – почетен председател на Асоциацията за приятелство „България – Куба“.

     Стотици участници от цялата страна имаха възможност да насочат творческата си енергия към различни теми, свързани с: героите на Сиера Маестра; заветите на Апостола на кубинската независимост Хосе Марти; Куба и нейните световни постижения в областта на здравеопазването, образованието, екологията, науката, културата, спорта; интернационализма и солидарността на Куба с народите по света; съзидателно сътрудничество и приятелство България – Куба.

        За пореден път Божидара Христова от 11г., специалност „Организация на туризма и свободното време“, печели Национален конкурс. Специална награда за иновативен подход /за уникална техническа реализация/, грамота и медал за 1-во място е  наградата. Съдействие и подкрепа Божидара получи от учителя си по история и цивилизации – Бистра Стефанова.