На Ксилифор вече има „хотели“ за диви пчели

By admin

септември 12, 2022

      В първия ден ученическите екипи представиха проектите, с които са участвали в конкурса.

    През втория ден, участниците в лагера засадиха в парк Ксилифор седем дръвчета – два смърча, две липи, индийски люляк, лилидендрон и хималайски бор и със съдействието на ТД „Трапезица 1902“ поставиха пет „хотела“ за диви пчели. „Хотелите“ бяха дарени от учебната компания на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Boyar Dreams.

    В дните на лагера младите хора участваха в арт ателиета и еко работилници – за изработване на хартиени цветя и за проект на украса на врати на училищни кабинети.

    Мирела Калоянова, Христина Георгиева, Мариан Методиев и Любомир Петков, под ръководството на Владимира Тончева – учител по професионална подготовка в направление „Туризъм“, представиха еко проектите на учебната компания на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Те са ученици от XIа клас, специалност „Администратор в хотелиерството“. „Посланик на Земята“, „Град за дивите пчели“, „Да върнем магията на старите чешми“ – и трите проекта впечатлиха участниците в лагера.

    Мотивирани за следващи проекти са учениците от учебната компания, и защото от 2013 година до сега винаги са били сред победителите в конкурса на ЦРЧР, и защото осъзнават, че всеки човек е длъжен да пази Н.В.Природата, и защото са бъдещите професионалисти, които ще осигурят устойчиво развитие на туризма.