Професионалната гимназия по туризъм с отлично представяне на национална ученическа конференция по история

By Анелия Стайкова

март 24, 2023

                 Божидара Христова от X г клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“  извоюва правото за участие в VIII-та Национална ученическа конференция по история „80 години от спасяването на българските евреи,  която събра в Кърджали 170 ученици и учители от цялата страна от 17 – 19 март. Събитието се организира по традиция от СУ „Петко Рачов Славейков“ и се провежда под патронажа на Община Кърджали.

                Трудната задача да определи победителите сред толкова много труд и усилия се падна на жури с председател доц. д-р Албена Танева от Софийския университет и Таня Гезенко – експерт Държавен архив – София, Радостина Николова – държавен експерт от МОН – София, Даниела Апостолова – старши експерт ОНГО В РУО- Кърджали и Гергана Димитрова началник отдел в Държавен архив Кърджали.

               “ГЛАСЪТ НА ОЦЕЛЕЛИТЕ“ За доброто в мрака…. е разработката, с която се представи Божидара. Достойно защити своя проект, измежду 64 разработки на 33 училища от цялата страна.

           Държавния експерт Радостина Николова заяви, че конференцията се е превърна в един своеобразен урок по гражданско образование и заявяване на силна гражданска позиция от страна на всеки участник.