Работилница-базар

By admin

октомври 30, 2022

      Работилница-базар за изработване на предмети от рециклирани материали се проведе в сградата на Професионалната гимназия по туризъм на 30.10.2022.Събитието е част от дейностите по проект «Повишаване на осведомеността по отношение на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика сред образователните институции (училища) и населението», в който училището е партньор.
           В събитието взеха участие ученици от 9 и 10 клас,специалности „Рекламна графика“, „Организация и обслужване в хотелиерството“, „Кетъринг“. Изработиха се красиви цветни апликации, които ще се използват за украса на училищния двор и ще се подаряват на ученици от други училища. С тази инициатива учениците от ПГТ ще покажат на своите приятели и съученици от града и околните села как може да се използват рециклирани материали и вече употребявани пластмасови изделия. Влагането на креативност в изработката на предметите ще развие въображението на учениците и те сами ще започнат да търсят начини за използване на пластмасовите отпадъци.
          В рамките на същото събитие в сградата на ПГТ се определи постоянно място, където учениците и учителите могат да оставят употребявани вещи и да си избират от наличните такива. Инициативата за това мероприятие е на участниците в проекта. Целта е възпитаване на отговорност и стремеж към дълготрайно използване на ежедневни вещи. Мотото на инициативата е „ Нещо остави-нещо си вземи“ .С нетърпение очакваме да споделим своя опит в сферата на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръговата икономика с колеги и ученици от другите училища.