Мариела Райчева и Виктория Дойкова от Гимназията по туризъм с награда от Национален конкурс

By Анелия Стайкова

юни 26, 2023

              Момичетата са в Хг клас. Виктория е в специалност „Екскурзоводско обслужване“,  Мариела е в специалност „Организация на туризма и свободното време“.

            За първи път участват в Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“. И печелят второ място в категория „Репортажна статия“ във възрастова група VIII-XIIклас.

            Заглавието на статията е „Обичай с очи, без думи“. Правят сайт „5s – вилно селище за домашни любимци“ на хотел за домашни любимци. Правят електронни пъзели /„ПЕТТЕРАППИЯ“ и „ЗООНОЗИ“, за да споделят това, което са научили. Правят електронен тест „Подходящ ли съм за ветеринарен лекар?“. Изпращат ги на девет основни училища.

            В края на своята статия, момичета споделят – “ Много търпение, много любов, много знания и всичките, взети заедно, да се умножават до безкрай ежедневно – това е животът на ветеринарния лекар. Трудно е и на хуманния лекар, но неговите пациенти говорят, понякога дори дърдорят, а болните животни „говорят“ само с очи. Вярно е, че  когато са здрави шумно и бурно показват чувствата си –  с опашка, с муцунка, с нокти, с близване.“

            За участието си в конкурса, Мариела и Виктория са работили с инж. Славка Проданова.