ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ

By Анелия Стайкова

юли 17, 2024

        За поредна година ученик от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участва в ежегодния национален конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“, организиран от НПГВМ „Иван Павлов“, Стара Загора с партньори РУО и Община Стара Загора.

            Никола Пенев от VIIIв клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“ спечели трета награда в категорията „Късометражен филм“.

            Ученикът, мотивиран от Албена Иванова – учител по биология и здравно образование, се впусна в това предизвикателство с много ентусиазъм и сам засне, монтира и озвучи своя филм.

            Конкурсът се провежда в няколко категории –  рисунка, есе, фотография, презентация и късометражен филм в три възрастови групи. Основната му  цел е да развива творческите и изследователски способности на учениците, да популяризира ветеринарното дело в България и да засили интереса  към професията на ветеринарния лекар.

            Интересен е фактът, че в категория „Късометражен филм“, учениците от училището попълват колекцията от награди за първо, второ и трето място.